null Psychologie studeren met autisme

PSY_Mensen_13170_head_large.jpg
Psychologie studeren met autisme
Hoe pak je studeren het beste aan als je autistisme hebt? En hoe en waar kun je autistische medestudenten leren kennen? Woensdag 1 juni organiseert de faculteit Psychologie van 16.00 tot 18.00 uur een online bijeenkomst waarin studenten met autisme elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een lezing vol tips en tricks van onze universitair docent en ervaringsdeskundige Sylvia Stuurman.

Kom jij ook naar de bijeenkomst OUtisme: autisme en psychologie? Meld je dan aan via de aanmeldknop.

Aanmelden

Programma

16.00 -16.45 uur

Sylvia Stuurman geeft een lezing over autisme en psychologie studeren. Stuurman is universitair docent Informatica en zelf gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis. Haar missie is om het online onderwijs voor studenten met autisme te verbeteren. Tijdens haar lezing vertelt ze over haar eigen ervaringen - ze studeerde zelf aan de Open Universiteit. Ook geeft ze veel tips en tricks over hoe je het beste kunt studeren en plannen.

16.45 - 17.00 uur - Pauze

17.00 - 18.00 uur

Na de pauze is er volop gelegenheid om kennis te maken en ervaringen te delen met andere studenten. Studieadviseur Saskia Cluistra van de faculteit Psychologie is er om al je vragen te beantwoorden. Zij is aanspreekpunt voor studenten met een functiebeperking.

Praktische informatie

Datum: 1 juni 2022
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: online, via Microsoft Teams

Special noot

Persoonlijke informatie die tijdens de bijeenkomst ter sprake komt, wordt vertrouwelijk behandeld.

Over de spreker

Sylvia Stuurman is sinds 2001 universitair docent Informatica bij de Open Universiteit. Ze studeerde zelf aan de Open Universiteit. Haar interesse voor autisme werd aangewakkerd toen haar partner de diagnose Asperger kreeg. Een aantal jaar geleden werd ook bij haar een autismespectrumstoornis geconstateerd. Stuurman is lid van de NVA-Expertgroep Autisme & Onderwijs en zet zich in om het onderwijs aan de Open Universiteit en daarbuiten te verbeteren voor mensen met autisme.

Zie voor meer informatie de website www.ou.nl/drempelsweg.

Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items