null Webinar Prinsjesdag 2024: de plannen van het kabinet Schoof met de natuur

RW_Webinar_Sander_Kole_head_large.jpg

Webinar Prinsjesdag 2024: de plannen van het kabinet Schoof met de natuur

De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren gezamenlijk webinars over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op dinsdagavond 24 september gaat mr. dr. Sander Kole, universitair hoofddocent algemeen bestuursrecht en omgevingsrecht, in op de plannen die het kabinet Schoof presenteert tijdens Prinsjesdag met betrekking tot de natuur. Het webinar start om 19.30 uur en is middels een livestream te volgen. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Inhoud

Op 16 mei 2024 heeft het kabinet Schoof in het hoofdlijnenakkoord (Hoop. Lef en Trots) de ambitie uitgesproken om het natuurbeleid fundamenteel anders aan te pakken dan de vorige kabinetten. In dat kader wordt gestreefd naar het aanpassen van Unierechtelijke verplichtingen, het stikstofbeleid, de herijking van de Natura 2000-gebieden en de NNN en het schrappen van nationale koppen. Het is de vraag op welke manier het kabinet die ambities vorm wilt geven. Vermoedelijk zal daar na Prinsjesdag meer duidelijkheid over bestaan. In het webinar zal worden ingegaan op de plannen met betrekking tot het natuurbeleid en natuurbeschermingsbeleid, de verhouding tot het (inter)nationale omgevingsrecht en de (on)mogelijkheden om die plannen uit te voeren.

Aanmeldinformatie

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom die geïnteresseerd is in het onderwerp. Het webinar start op dinsdagavond 24 september om 19:30 uur en is te volgen middels een livestream. Tijdens de sessie is het mogelijk om vragen te stellen via de chatfunctie. Vul het aanmeldformulier in om je aan te melden. Op 24 september ontvang je in de ochtend een link om deel te nemen. Aanmelden is mogelijk tot en met 23 september. De duur van het webinar is circa 60 minuten.

Over de spreker

Mr. dr. Sander Kole is universitair hoofddocent algemeen bestuursrecht en omgevingsrecht aan de Open Universiteit. Hij publiceert regelmatig in De Gemeentestem en AB over de bescherming van Natura 2000-gebieden in Nederland, de aanpak van de stikstofproblematiek en de bescherming van dierensoorten zoals de wolf.