null Scriptie Gegevensbescherming en privacyrecht

Scriptie Gegevensbescherming en privacyrecht

  • Rechtswetenschappen
  • RM9816
  • 15 EC
  • Voor dit product gelden ingangseisen
  • Dit product is tijdelijk niet leverbaar
Deze cursus kun je op elk gewenst moment starten. Kijk in het Jaarrooster wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

Inhoud

Deze cursus is het sluitstuk van je masteropleiding en door het schrijven van een scriptie doe je ervaring op met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek.

Opbouw van de cursus
Deze cursus bestaat uit twee delen.
Tijdens het eerste deel maak je kennis met rechtswetenschappelijk onderzoek en breng je dat in de praktijk door het onderzoeksplan te schrijven voor je scriptie. In dit deel van de cursus is een digitale introductiebijeenkomst voorzien, gericht op het doen van rechtswetenschappelijk onderzoek in het algemeen en het formuleren van een onderzoeksvraag in het bijzonder. Deze is vervat in een kennisclip in de digitale leeromgeving.
Tijdens het tweede deel schrijf je daadwerkelijk je scriptie onder begeleiding van een docent. Daarbij is je goedgekeurde onderzoeksvoorstel het uitgangspunt. Als de scriptie klaar is, volgt een scriptie-eindgesprek waarin je de scriptie verdedigt ten overstaan van je begeleider en examinator.

Leerdoelen
Door het schrijven van een scriptie doe je ervaring op met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek en met het schriftelijk presenteren daarvan. Meer specifiek leer je:
- een wetenschappelijke juridische vraagstelling te formuleren;
- een onderzoek op te zetten om de vraag op verantwoorde wijze te beantwoorden;
- de voor dit onderzoek relevante gegevens te verzamelen, te ordenen, te analyseren en te waarderen;
- het gevonden antwoord te beargumenteren en waar nodig verdedigbare oplossingen aan te dragen;
- de opzet, uitvoering en uitkomsten van het onderzoek op heldere, controleerbare en systematische wijze schriftelijk weer te geven en mondeling te verdedigen ten overstaan van een inhoudsdeskundige.

Ingangseisen

Deelname aan de cursus is pas mogelijk nadat 30 studiepunten van de masteropleiding Gegevensbescherming en Privacyrecht zijn behaald, waarvan minimaal de cursus Het recht op privacy vanuit historisch, ethisch, filosofisch en mensenrechtelijk perspectief is afgerond.

Aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk voor studenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding.

Toelichting aanmelden

Aanmelden is mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de faculteit.

Deze cursus maakt onderdeel uit van de masteropleiding Gegevensbescherming en Privacyrecht. Aanmelden is alleen mogelijk voor studenten die formeel zijn toegelaten tot deze masteropleiding.

In het scriptiereglement en op de cursussite vind je uitgebreide informatie over de fasen die je bij het schrijven van een scriptie doorloopt, maar ook over de procedures voor en na inschrijving (onder meer voor onderwerpkeuze).

Aanmeldingsdata

Deze cursus zal naar verwachting verschijnen per 17-08-2024.
Aanmelden is mogelijk vanaf deze datum.

Voorkennis

Deze cursus veronderstelt voorkennis op bachelorniveau van het uitvoeren van zelfstandig wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast wordt van je verwacht dat je de cursussen Beginselen van het gegevensbeschermingsrecht in Europeesrechtelijk perspectief en Rechten van betrokkenen, handhaving en toezicht op de naleving van het gegevensbeschermingsrecht hebt gevolgd, alsmede de cursus E-privacy en/of Het recht op privacy vanuit historisch, ethisch, filosofisch en mensenrechtelijk perspectief.

Begeleidingsvorm

Individueel.

Docenten

Docenten afhankelijk van de keuze van het onderwerp.
Scriptiecoördinator: mw. mr. S. Naber.

Tentamenvorm

Scriptie en presentatie.

Tentamentoelichting

Bijzondere verplichting met drie onderdelen: goedkeuring probleemstelling, scriptie en mondelinge verdediging.

Tentamendata

Scriptie: volgens afspraak.
Presentatie: volgens afspraak.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal bestaat uit de digitale leeromgeving waarin aan de hand van de daar uiteengezette uitleg van de verschillende onderdelen van een masterscriptie tekst en uitleg wordt gegeven over de inhoud daarvan. Deze uitleg wordt eventueel aangevuld met kennisclips.

Ook aanwezig op de digitale leeromgeving is het scriptiereglement waarin specifiek de vereisten waaraan de scriptie dient te voldoen, alsmede wat je kunt verwachten van de begeleiding uiteen wordt gezet.

Digitale leeromgeving

Als student (na inschrijving) heb je via de cursussite in de digitale leeromgeving toegang tot de discussieruimte. Hier kun je met je docent(en) en medestudenten informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.