MW_OpenStudentendag_head_large.jpg

Programma

De studentendag vindt plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch en start om 12.00 uur. Op het programma staan lezingen met als centraal thema Geluk. De brede opzet van het programma garandeert een interessante dag voor zowel studenten, alumni als belangstellenden. Onze masterstudenten kunnen zich ook verdiepen in de afstudeerrichtingen binnen de master.

In de namiddag kun je doorlopend informatiestands bezoeken. Er zijn stands van de vakgroepen Strategisch management, Marketing en supply chain management, Organisatie en Accounting en financiering. Daarnaast zijn er ook stands bemand door studieadviseurs en de opleidingscommissies. Er is volop gelegenheid tot persoonlijk contact met studieadviseurs en docenten.

En dat is nog niet alles. Als kers op de taart vieren we samen het 40-jarig lustrumjaar van de Open Universiteit, een mijlpaal die we graag met iedereen willen delen. Dit jubileumjaar staat symbool voor 40 jaar van excellent onderwijs, innovatie en grensverleggend onderzoek.

De afsluiting van de dag vindt plaats om 16.30 uur, gevolgd door een gezellige borrel. We kijken er naar uit om je te verwelkomen tijdens deze middag vol inspiratie en mogelijkheden.

Programma

12.00 uur Inloop/registratie met koffie/thee/lunch
13.15 uur Opening door prof. dr. Bart Frijns, decaan faculteit Managementwetenschappen
13.30 uur Plenaire lezing over de Psychologie van goed presteren door dr. Jérôme Gijselaers, neuropsycholoog, coach en docent
14.15 uur Plenaire lezing over Geluk op het werk door prof. dr. Martijn Burger, bijzonder hoogleraar Economics of Happiness
15.00 uur Pauze met koffie/thee
15.30 uur

Keuze uit:

  • Effectief studeren door prof. dr. Gino Camps, bijzonder hoogleraar Effectief leren
  • De relatie tussen geluk, altruïsme en donaties aan goede doelen door dr. Frank Hubers
  • Sneak preview nieuw aanbod (2024/2025) van zes vrije ruimte cursussen in de bachelor Bedrijfskunde door programmaleider dr. Ward Ooms
  • Oriëntatie op de afstudeerrichtingen in de master Management 
16.30 uur Bezoek de informatiestands van de verschillende vakgroepen, de opleidingscommissies en de studieadviseurs
16.30 uur Borrel en netwerken

Sprekers

Jérôme Gijselaers heeft een bachelor psychologie en een master in de neuropsychologie. Daarna is hij gepromoveerd op het gebied van biopsychologie en onderwijskunde. Hij heeft ruim acht jaar onderzoek gedaan naar biologische leefstijlfactoren. Zowel zijn promotie als vervolgonderzoek heeft hij gedaan bij de Open Universiteit, eerst als promovendus en daarna als universitair docent. Ook is hij gediplomeerd coach en houdt hij ervan mensen te helpen om lekkerder in hun vel te zitten, zowel fysiek als mentaal. In de vorm van lezingen, coaching en advies leert hij mensen over leefstijl en het ontwikkelen van een constructieve houding, met als ultieme doel een gezond lijf en een veerkrachtige geest.

Martijn Burger is bijzonder hoogleraar Economics of Happiness bij de Open universiteit en behoort tot de veertig best publicerende economen in Nederland, gemeten naar wetenschappelijke relevantie. Hij onderzoekt de relatie tussen geluk, werk en welvaart. En dan geluk in de zin van 'de mate waarin mensen zich tevreden en prettig voelen met het leven als geheel. Behalve gezondheid en sociale relaties speelt daarbij de combinatie van werk en inkomen een belangrijke rol.' Burger: 'Op de eerste plaats omdat ik als wetenschapper wil bijdragen aan een groter geluk voor zoveel mogelijk mensen. En vanuit bedrijfseconomisch perspectief is het goed voor de winstresultaten om kaders te scheppen waarbinnen medewerkers kunnen floreren.'

Gino Camp is bijzonder hoogleraar Effectief Leren aan de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit Nederland. Hij promoveerde in 2006 op geheugenonderzoek en heeft zich sindsdien gericht op onderzoek dat de effectiviteit van bepaalde leer- en onderwijsstrategieën in het onderwijs beoordeelt. Hij heeft trainingsprogramma's en digitale hulpmiddelen ontwikkeld om het leren van studenten te ondersteunen, en hij zet zich in voor het vertalen van kennis uit laboratoriumonderzoek naar praktische toepassingen. Dit doet hij in face-to-face-onderwijs, en in online en gemengde leeromgevingen.

Frank Hubers is econoom en universitair docent Duurzaamheid en Accounting aan de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit. Hier houdt hij zich bezig met managementvraagstukken gericht op het sturen van organisaties naar duurzaamheid. Zijn onderzoek verkent de drijfveren van altruïstisch gedrag en de gevolgen hiervan in de toekenning van publieke middelen. Voorafgaand aan zijn academische carrière was hij actief in internationale ontwikkelingssamenwerking en voerde hij impactevaluaties uit van wereldwijde armoedeprogramma's.