null Premaster Management

SG24-25_MW_MAMAN_SG_2425_head_large.jpg

Premaster Management

  • Managementwetenschappen
  • Deeltijd
  • 15 EC
  • Nederlands
  • 28 uur per studiepunt
  • Vanaf € 76,89 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
  • Academisch jaar 2024-2025
Wil je starten met de masteropleiding Management, maar voldoe je nog niet aan de toelatingseisen? In de premaster doe je als hbo’er de kennis op die je nodig hebt om de masteropleiding te volgen. Na afronding ben je rechtstreeks toegelaten tot de master. 


Wat leer je in deze opleiding?

Nadat je de premaster hebt afgerond ken je de wereld van het wetenschappelijk onderzoek. In verschillende situaties ben je een stevige gesprekspartner en je bezit onderzoeksvaardigheden die je helpen valide en betrouwbare informatie te verzamelen voor besluitvorming. Kortom, je werkt actief aan je academische houding en leert zelfstandig academisch onderzoek verrichten. 

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De Premaster Management is bedoeld voor iedereen met een afgeronde hbo-vooropleiding die nog geen universitaire bachelor en/of universitaire master heeft afgerond.   
De afgeronde hbo-opleiding (CROHO geregistreerd) hoeft niet inhoudelijk verwant te zijn aan de masteropleiding. Wel maak je je de inhoud van de masteropleiding sneller eigen als je een verwante vooropleiding of werkervaring hebt op het gebied van de master. 

Management studeren aan de Open Universiteit betekent …

 
  • voldoende structuur, maar tegelijk veel vrijheid
  • in je eigen tempo, academisch studeren
  • persoonlijke begeleiding en excellent studiemateriaal
  • studieadvies op maat
  • doorstromen van hbo naar wo met een premaster
  • internationaal erkende universitaire titel Master of Science (MSc)
Yvette op 't Root

alumna

'Ik zag de opleiding als een ui, die je laag voor laag kunt afpellen om tot de kern van management te komen'. Lees hier haar verhaal.

De Premaster Management bestaat uit de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek.
Het doel is je voor te bereiden op het zelfstandig verrichten van wetenschappelijk onderzoek en om je academische houding te versterken. De volgende thema’s komen aan bod: het ontwikkelen van onderzoeksvragen en –problemen, ontwerp van onderzoek, betrouwbaarheid en validiteit, literatuuronderzoek, wetenschappelijke artikelen lezen en bundelen, kwantitatief onderzoek, kwalitatief onderzoek en rapportage over en reflectie op onderzoeksresultaten.  

Studieduur

De premaster is een uitgekiende combinatie van zelfstudie en vijf verplichte bijeenkomsten in een periode van een half jaar. 

Begeleiding

Er zijn vier verplichte bijeenkomsten op locatie en één verplichte online bijeenkomst (13.30 uur-17.30 uur). De bijeenkomsten worden afhankelijk van de aanmeldingen op verschillende locaties gehouden. Bij voldoende deelnemers zal de premaster starten in de studiecentra in Utrecht, Amsterdam, Antwerpen/Leuven, Rotterdam, Eindhoven, Heerlen en Zwolle. Er wordt gewerkt in kleine groepen, elk met een eigen docent. Woon je niet in Nederland of België, dan kun je de volledige studie op afstand volgen. 

Tentaminering

Digitaal individueel tentamen met meerkeuzevragen en een verplichte groepsopdracht.

Digitale omgeving

Als student heb je via mijnOU toegang tot een aantal online diensten. Zo kun je je online aanmelden voor cursussen en tentamens en jouw studiepad bekijken. Hier vind je het studiemateriaal, heb je contact met medestudenten en docenten en volg je groepsbijeenkomsten en colleges. Ook heb je toegang tot de uitgebreide online bibliotheek. 

Studiecentra

De Open Universiteit heeft verschillende studiecentra in Nederland en Vlaanderen. Hier ontmoet je tijdens facultatieve groepsbijeenkomsten of landelijke studiedagen medestudenten en docenten en leg je de meeste tentamens af. Je kunt er ook het studiemateriaal inzien of lezingen bezoeken. 

Starten

De premaster start twee keer per jaar, in september (kwartiel 1) en februari (kwartiel 3).

Toelating

Wil je starten, dan moet je eerst formeel toelating tot de premaster aanvragen. Vraag dit tijdig aan (uiterlijk zes weken voor de start). Het afhandelen van een toelatingsverzoek kan een aantal weken duren. Nadat je formeel bent toegelaten tot de premaster en in het bezit bent van de toelatingsbeschikking, kun je je officieel aanmelden voor de cursus. Let op! Een aanvraag voor toelating tot de premaster Management is dus nog geen aanmelding voor de cursus.  
Twijfel je of je in aanmerking komt voor de premaster? Neem dan eerst contact op met een van de studieadviseurs van Managementwetenschappen. 
Studeer je aan een hbo-opleiding, dan kun je de premaster via Kies op Maat opnemen als minor. Hiervoor is toestemming van de eigen opleiding nodig. Meer informatie vind je hier.

Collegegeld

Toelating aanvragen tot de premaster is kosteloos. Ben je formeel toegelaten tot een premaster, dan betaal je voor de cursussen van de premaster dezelfde vergoeding als het wettelijk collegegeld. Het collegegeld wordt berekend per studiepunt en niet per collegejaar. Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan betaal je mogelijk instellingscollegegeld. Het studiemateriaal, de begeleiding en tentamens zijn inbegrepen bij de prijs.
Lees meer over de kosten en mogelijkheden voor studiefinanciering (Levenlanglerenkrediet).

Diploma

Na afronding krijg je het certificaat van de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek. De premaster wordt niet afgesloten met een diploma.

Titel

Na afronding van de masteropleiding mag je de internationaal erkende academische titel Master of Science (MSc) voeren achter je naam. De premaster Management zelf levert geen titel op. 

Contact

Voor meer informatie over de procedure en afhandeling van je aanvraag voor toelating kun je telefonisch contact opnemen met Service en Informatie via 045 576 2888.  
Voor inhoudelijke vragen over de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek kun je contact opnemen met de studieadviseurs.

Accreditatie

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de opleiding Master of Science in Management geaccrediteerd op basis van het beoordelingsrapport van het evaluatiebureau Certiked VBI. De NVAO waarborgt de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.