null Premaster Kunst- en cultuurwetenschappen

SG24-25_CW_MAKC_SG_2425_head_large.jpg

Premaster Kunst- en cultuurwetenschappen

  • Cultuurwetenschappen
  • Voltijd/Deeltijd
  • 15 EC
  • Nederlands
  • 28 uur per studiepunt
  • Bepaal zelf je studietempo
  • Vanaf € 76,89 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
  • Academisch jaar 2024-2025
Wil je starten met de masteropleiding Kunst- en cultuurwetenschappen, maar voldoe je nog niet aan de toelatingseisen? En heb je wel een hbo- of wo-achtergrond? Met de premaster heb je voldoende onderzoeks- en academische vaardigheden in huis om de master te kunnen volgen. Na een succesvolle afronding van het programma ben je rechtstreeks toegelaten. 


Voor wie is de opleiding bedoeld?

De premaster is bedoeld voor iedereen die bij een andere Nederlandse of Belgische universiteit een niet-verwante doctoraal-, kandidaats-, mo-b-, bachelor- of masteropleiding van ten minste 180 studiepunten (EC) heeft behaald, en die toegelaten wil worden tot de masteropleiding Kunst- en cultuurwetenschappen.
Heb je een afgeronde, verwante hbo-opleiding afgerond (bijv. docent 1e en 2e graad Nederlands of Geschiedenis, docent BA Beeldende kunst en vormgeving, Museologie) dan is toelating tot de premaster ook mogelijk.

Kunst en cultuur studeren aan de Open Universiteit betekent …

 
  • structuur, maar tegelijk veel vrijheid
  • in je eigen tempo, academisch studeren
  • persoonlijke begeleiding en excellent studiemateriaal
  • studieadvies op maat
  • doorstromen van hbo naar wo met een premaster
  • internationaal erkende universitaire titel Master of Arts (MA)
Durk Slager

student

'Het voordeel van de Open Universiteit is: ik kan er zelf mijn planning maken en zelf mijn tijd indelen. Want uiteindelijk is het vooral discipline houden: ook als je een keer geen zin hebt om te studeren, moet je toch doorzetten.' Lees hier zijn verhaal.

De premaster bestaat uit twee cursussen (samen 15 EC):
Academisch schrijven (5 EC)  
Onderzoeksontwikkelingen en –vaardigheden (10 EC).

Studieduur

Hoe lang je over de premaster doet is helemaal afhankelijk van jouw eigen studietempo. Beide cursussen hebben een variabele inschrijving, dus je kunt op elk gewenst moment met de cursussen beginnen. Voor de premaster (15 EC) staat gemiddeld een half jaar of een jaar. 

Academisch studeren op jouw manier

De premaster kun je goed combineren met een baan en sociale activiteiten. Want je studeert vooral thuis of waar je ook maar wilt. Je maakt (online) opdrachten en volgt virtuele sessies. Soms is er een fysieke bijeenkomst. Flexibel en op maat studeren dus! 

Begeleiding

Bij elke cursus krijg je standaardbegeleiding van een docent. Meer informatie kun je vinden op de betreffende cursuspagina (www.ou.nl/studieaanbod/cursuscode). 

Tentaminering

Beide cursussen worden afgesloten met een tentamen (zie cursuspagina). In je studiepad worden de cursuscertificaten vermeld. 

Digitale omgeving

Als student heb je via mijnOU toegang tot een aantal online diensten. Zo kun je je online aanmelden voor cursussen en tentamens en jouw studiepad bekijken. Via de online leeromgeving vind je het studiemateriaal, heb je contact met medestudenten en docenten en volg je groepsbijeenkomsten en colleges. Ook heb je toegang tot de uitgebreide online bibliotheek. 

Studiecentra

De Open Universiteit heeft verschillende studiecentra in Nederland en Vlaanderen. Hier ontmoet je medestudenten en docenten, worden begeleidingsbijeenkomsten gehouden, kun je studiemateriaal inzien of lezingen bezoeken.

Aanmelden

Om formeel toegelaten te worden tot de premaster, moet je je aanmelden
Vraag tijdig (uiterlijk twee maanden voordat je wilt starten) formeel toelating aan. Nadat je toegelaten bent en de toelatingsbeschikking hebt ontvangen, kun je je aanmelden voor een/beide premastercursussen. 

Starten

Je bepaalt zelf wanneer je met de premaster start. Beide cursussen binnen de premaster hebben namelijk een variabele inschrijving (geen vast startmoment).

Collegegeld

Toelating aanvragen tot de premaster is kosteloos. Ben je formeel toegelaten tot een premaster, dan betaal je voor de cursussen van de premaster dezelfde vergoeding als het wettelijk collegegeld. Het collegegeld wordt berekend per studiepunt en niet per collegejaar. Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan betaal je mogelijk instellingscollegegeld. Het studiemateriaal, de begeleiding en tentamens zijn inbegrepen bij de prijs. Lees meer over de kosten en mogelijkheden voor studiefinanciering (Levenlanglerenkrediet).

Diploma

De premaster wordt niet afgesloten met een diploma. Voor de twee cursussen krijg je een cursuscertificaat. Wel kun je een dossierverklaring aanvragen.

Titel

Na afronding van de masteropleiding krijg je de titel MSc. De premaster zelf levert geen titel op.

Contact

Wil je meer informatie, neem dan contact op met een van onze studieadviseurs of 045-5762888.