null Minoren Psychologie

Minoren Psychologie

  • Psychologie
  • Voltijd/deeltijd
  • 15 EC
  • 28 uur per studiepunt
  • Bepaal zelf je studietempo
  • Vanaf € 76,89 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
Minoren zijn blokken van 15 EC met inhoudelijk samenhangende cursussen. Studeer je bij de Open Universiteit (ook niet-psychologie) of aan een andere universiteit, dan kun deze minoren volgen om de vrije ruimte te vullen. 
 
Psychologie biedt de volgende minoren aan:
  • Minor Inleiding in de Arbeids- en organisatiepsychologie 15 EC (start hele jaar mogelijk)
  • Minor Inleiding in de Gezondheidspsychologie 15 EC (start september of februari)
  • Minor Inleiding in de Klinische psychologie 15 EC (start september of februari)
  • Minor Inleiding in de Levenslooppsychologie 15 EC (start hele jaar mogelijk)
Ben je student aan een hbo-opleiding, dan kun je via Kies op Maat een keuze maken uit diverse e-minoren Psychologie van de Open Universiteit. De keuze is afhankelijk van je studierichting en je interesse. Met een e-minor kun je de vrije ruimte in jouw hbo-opleiding vullen met psychologiecursussen van academisch niveau. Je hebt wel toestemming van jouw eigen opleiding nodig.
 
Kijk bij tabblad Inhoud voor meer informatie.
Neem voor meer informatie altijd contact op met een studieadviseur van de opleiding Psychologie.


Minor Inleiding in de arbeids- en organisatiepsychologie 15 EC 

Variabel Variabel
PB0214 Psychologie van arbeid en gezondheid (variabele cursus, let op:10 EC) PB0322 Inleiding in de arbeids- en organisatiepsychologie (variabele cursus, 5 EC)

 

Minor Inleiding in de gezondheidspsychologie 15 EC (start september)

Kwartiel 1 (sep-nov) Variabel
PB0522 Inleiding in de gezondheidspsychologie (vaste cursus, 5 EC, ook te volgen in kwartiel 3) PB0214 Psychologie van arbeid en gezondheid (variabele cursus, let op:10 EC)

 

Minor Inleiding in de klinische psychologie 15 EC (start februari)

Kwartiel 3 en 4 (feb-jul) Na afronding van de cursussen Klinische psychologie 1a en 1b kun je starten met:
PB2002 Klinische psychologie 2: diagnostiek en therapie
(variabele cursus, 5 EC)

 

Minor Inleiding in de levenslooppsychologie 15 EC (start september)

Kwartiel 1 (sep-nov) Kwartiel 2 (nov-feb) Kwartiel 3 (feb-apr)
PB0122 Ontwikkelingspsychologie
(variabele cursus, 5 EC)
PB2212 Adolescentiepsychologie
(variabele cursus, 5 EC)
PB2112 Ouderenpsychologie
(variabele cursus, 5 EC)


De minor Inleiding in de Levenslooppsychologie heeft alleen variabele cursussen. Je treft hier de meest logische volgorde aan.

Academisch studeren op jouw manier

De cursussen van de Open Universiteit kun je goed combineren met je baan en sociale activiteiten. Je studeert vooral thuis en gaat incidenteel naar colleges. Je maakt opdrachten, volgt virtuele bijeenkomsten en hebt regelmatig contact met medestudenten en docenten. Meestal online, soms fysiek. Flexibel en op maat studeren dus! 

Begeleiding

Je krijgt persoonlijke studiebegeleiding, voornamelijk via de online leeromgeving. Dit kan zijn telefonisch, videobellen, schriftelijk of online. Afhankelijk van de cursus neem je deel aan (verplichte) online of fysieke bijeenkomsten. Met vragen over studieaanpak of studieplanning kun je terecht bij je studieadviseur. Vragen over de inhoud van een cursus, studietaak of tentamen kun je stellen aan de docent van de cursus.

Tentaminering

Je sluit de cursussen af met een tentamen. Dit kan een digitaal tentamen zijn of een opdracht. Bij elke cursus heb je drie tentamenkansen binnen de inschrijftermijn van twaalf maanden. Je kunt ervoor kiezen het tentamen op een computer in het studiecentrum of thuis via je eigen computer te maken. 

Digitale omgeving

Als student heb je via mijnOU toegang tot een aantal online diensten. Zo kun je je er aanmelden voor cursussen en tentamens en je studiepad bekijken.  
Via de online leeromgeving, vind je het studiemateriaal, heb je contact met medestudenten en docenten en volg je groepsbijeenkomsten en colleges. Ook heb je toegang tot de uitgebreide online bibliotheek.

Studiecentra

De Open Universiteit heeft verschillende studiecentra in Nederland en Vlaanderen. Hier ontmoet je medestudenten en docenten en leg je de meeste tentamens af. Maar je kunt er ook het studiemateriaal inzien of lezingen bezoeken. 

Collegegeld

Je betaalt collegegeld OU op basis van het aantal afgenomen studiepunten (EC). Voor iedere cursus geldt dat studiebegeleiding, een tentamen en twee herkansingen zijn inbegrepen.
De Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW) maakt onderscheid tussen wettelijk en instellingscollegegeld. Dit is afhankelijk van je nationaliteit en studieverleden.
Lees meer over kosten, Levenlanglerenkrediet, en de kortingsregeling (KCOU).