null Milieuwetenschappers op Europese aardwetenschappelijke conferentie EGU

CW_FutureRivers_14165_head_large.jpg

Milieuwetenschappers op Europese aardwetenschappelijke conferentie EGU

Jaarlijks presenteert de Open Universiteit haar aardwetenschappelijk onderzoek op de bijeenkomst van de Europese Geosciences Union (EGU). Milieuwetenschappers Angelique Lansu, Borjana Bogatinoska en Jetse Stoorvogel, allen verbonden aan de faculteit Bètawetenschappen, zijn geselecteerd om hun onderzoek op 15 en 18 april 2024 te presenteren tijdens deze grootste aardwetenschappelijke conferentie in Europa. De conferentie vol postersessies, presentaties en debatten vindt plaats van 14 tot 19 april 2024 in Wenen. Daarnaast kunnen veel bijeenkomsten ook online worden gevolgd.

Bijeenkomst met 16.000 onderzoekers

Er komen jaarlijks meer dan 16.000 onderzoekers van over de hele wereld af op de conferentie, waarvan meer dan de helft jonge wetenschappers zijn. De EGU wil op deze manier een forum bieden waar wetenschappers hun werk kunnen presenteren en hun ideeën kunnen bespreken met deskundigen op het gebied van de aardwetenschappen.

Presentaties milieuwetenschappers Open Universiteit

In enkele wetenschappelijke sessies presenteren Bogatinoska, Stoorvogel en Lansu hun onderzoekswerk. Op maandag zullen in twee speciale sessies de resultaten van het Europese Horizon onderzoeksproject EIFFEL4Climate gepresenteerd worden. In de eerste sessie - over de impact van natuurlijke oplossingen op het waterbeheer, zal Stoorvogel de resultaten van de Open Universiteit presenteren. Samen met Bertini van IHE-Delft en Bliziotis van de TU Athene leidt Lansu deze sessie.

Op donderdag presenteert Stoorvogel namens Bogatinoska haar PhD-onderzoek naar het analyseren van multifunctionele landschappen met behulp van een geïntegreerde modelbenadering. Ze toont de haalbaarheid en effectiviteit van deze aanpak in termen van modelintegratie. In dezelfde sessie presenteert Lansu hun onderzoek naar gezamenlijke kennisproductie in de waterbodem-koolstof-nexus, over de gevolgen van veranderingen in landgebruik en bodembedekking voor de dynamiek van ecosystemen. Ze kunnen indirect het gevolg zijn van klimaatverandering en bepalen verschillende niveaus van impact op sociaalecologische systemen. Deze inzichten gebruiken waterbeheerders in de onderhandelingen over het ruimtegebruik bij de aanleg van natuurlijke oplossingen in een stroomgebied.

Bijwonen EGU24

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de EGU General Assembly online bij te wonen. Masterstudenten kunnen gratis deelnemen. Meer informatie over registratie voor het evenement is terug te vinden op de website van EGU24. Tijdens de aardwetenschappelijke conferentie wordt met PICO (Problem, Intervention, Comparison, Outcome)-sessies gewerkt, waarbij sprekers in 2 minuten hun onderzoek pitchen. Daarna kunnen de deelnemers naar keuze bij enkele sprekers langsgaan, die op schermen als interactieve poster meer details over hun onderzoek vertellen.

Sessies Open Universiteit

EIFFEL: Nature-based solutions for climate change adaptation
OUNL research Pilot 1 (Land-and watermanagement Aa of Weerijs, Noord-Brabant) by Stoorvogel
Conveners: Dimitris Bliziotis, Claudia Bertini, Angelique Lansu.
Monday, 15 April, 10.45 - 12.30 (CEST).
Session SPM86

EGU24-10623 (Borjana participates online)
Integrated Modelling of Landscape Functions: Testing the Impact of Land Use Change by Borjana Bogatinoska et al.
Session details
PICO spot A on Thursday, 18 April 2024, 11.10. The PICO viewing time will be Thursday, 18 April 2024, 11.28 - 12.30 at PICO screen PICOA.7.

EGU24-19717 (Angelique participates in Vienna)
Joint Knowledge Production in the Water-Soil-Carbon-Nexus - stakeholders in ex-ante modelling on drought resilience by Angelique Lansu et al.
Session details
PICO spot A on Thursday, 18 April 2024, 11.24. The PICO viewing time will be Thursday, 18 April 2024, 11.28 - 12.30 at PICO screen PICOA.14.