null Kijk het webinar terug: De collectieve acties tegen Big Tech-bedrijven

RW_WEBINAR_head_large.jpg

Kijk het webinar terug: De collectieve acties tegen Big Tech-bedrijven

In zijn webinar ging Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk, in op de collectieve acties tegen Big Tech-bedrijven. Het webinar, dat plaatsvond op donderdag 23 november 2023, was middels een livestream te volgen. De opname is nu terug te kijken.

Inhoud

Tijdens dit webinar bespreekt prof. dr. mr. Gerrit-Jan Zwenne de laatste ontwikkelingen in het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Hij zal met name ingaan op de collectieve acties tegen Meta, TikTok, Google en andere Big Tech-bedrijven.

Kijk het webinar terug

Over de spreker

Prof. dr. mr. Gerrit-Jan Zwenne is hoogleraar Gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk. Daarnaast is hij al meer dan een decennium hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Aan deze universiteit studeerde en promoveerde hij op een proefschrift over belastingheffing en informatieverplichtingen. Zwenne is daarnaast advocaat en partner bij Pels Rijcken in Den Haag. In 2019 ontwikkelde hij met Juridisch PAO Leiden de VPRA-A Specialisatieopleiding op, de opleiding die advocaten met goed gevolg moeten afronden om lid te mogen worden van de door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende Vereniging Privacyrecht Advocaten (VPR-A). Van deze specialisatievereniging is hij tevens mede-oprichter en voorzitter.

Zwenne is daarnaast bestuurslid van de Vereniging Privacyrecht, lid van de Raad van Advies van het Nationaal Archief en maakt deel uit van de Adviescommissie informatiehuishouding van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder is hij regelmatig voorzitter van de begeleidingscommissies bij WODC-onderzoeken.

Master Gegevensbescherming en privacyrecht

Sinds september 2022 biedt de Open Universiteit de masteropleiding Gegevensbescherming en privacyrecht aan. Het is de eerste volledige academische master over gegevensbescherming en privacyrecht in de Nederlandse rechtspraktijk. Hierbij is bijzondere aandacht voor de wijze waarop (nieuwe) technologieën ingrijpen op het privacy- en gegevensbeschermingsrecht, maar ook hoe die technologieën gebruikt kunnen worden ter verwezenlijking van de privacy van mensen. Kijk voor meer informatie op de webpagina van de master Gegevensbescherming en privacyrecht.