null Capita Selecta in Artificial Intelligence

Capita Selecta in Artificial Intelligence

  • Informatica
  • IM1402
  • 5 EC
  • Vanaf € 384
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.



Inhoud

In deze cursus maak je kennis met een geavanceerd en actueel deelgebied van de kunstmatige intelligentie dat niet in een andere cursus aan bod komt. De inhoud van deze cursus kan per jaar variëren en bestaat uit een uitgebreide lijst van recente, wetenschappelijke artikelen in een deelgebied. Je bestudeert, vat samen, en presenteert de inhoud van enkele artikelen aan medestudenten met als resultaat dat je een breed overzicht krijgt over een belangrijk deelgebied in de AI. In het tweede deel van de cursus wordt er in groepsverband een klein onderzoeksproject uitgevoerd in datzelfde deelgebied. Je maakt niet alleen kennis met een AI-deelgebied; in deze cursus leer je ook om zelfstandig een nieuw deelgebied te bestuderen in het snel veranderende AI-landschap.
Deze cursus run richt zich op een van de meest opkomende AI-paradigma's: Generatieve AI. De cursus bespreekt state-of-the-art Generatieve AI-technieken en -modellen die zich richten op afbeeldingen, tekst, muziek, en multimodaliteit op zowel theoretisch als praktisch niveau.

Leerdoelen
Na afronding van de cursus kun je:
- de fundamentele concepten en principes van generatieve AI-modellen uitleggen.
- kernaspecten en methoden beschrijven en analyseren die worden gebruikt bij het bouwen en evalueren van Generatieve AI-modellen voor het produceren van oplossingen op het gebied van beeld, tekst, muziek en multimodaliteit, rekening houdend met zowel theoretische als praktische technische en ethische perspectieven.
- relevante wetenschappelijke literatuur zoeken en selecteren voor een specifiek Generatieve AI-onderwerp, rekening houdend met gegeven richtlijnen en criteria.
- een videopresentatie ontwikkelen voor een specifieke categorie en onderwerp van Generatieve AI. op basis van eigen reflectie van wetenschappelijke literatuur en gegeven eisen aan de inhoud en vorm van de video.
- reflecteren op een presentatie van wetenschappelijke literatuur door anderen en hen relevante en constructieve feedback geven.
- technieken en methoden presenteren die worden gebruikt voor een specifiek Generatieve AI-onderwerp en deze toepassen in de context van een groepsproject
- de resultaten presenteren van een praktijkproject waarbij gebruik wordt gemaakt van kennis of resultaten van een state-of-the-art wetenschappelijk artikel.

Ingangseisen

Aanmelden is alleen mogelijk voor opleidingsstudenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding Artificial Intelligence of de masteropleiding Computer Science.

Aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk voor studenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding.

Toelichting aanmelden

Deze cursus start 1 september 2024. We adviseren om uiterlijk zondag 11 augustus 2024 hiervoor aan te melden zodat je tijdig het eventuele cursusmateriaal ontvangt, toegang hebt tot de leeromgeving en (indien van toepassing) ingedeeld kunt worden in een studiegroep. Bij aanmelding na 11 augustus 2024 kunnen we dit niet garanderen. Aanmelden is mogelijk tot en met 31 augustus 2024.

Begeleidingsvorm

Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

Deze cursus kent een startbijeenkomst en vier bijeenkomsten gedurende het kwartiel.

Begeleidingsbijeenkomsten



Studiedag Informatica en Informatiekunde, Utrecht
Kwartiel 1 - begeleider: mw.dr. C. Maathuis
1. za 07-09-2024 / 12.00-13.00 uur / / tijdig aanmelden via ou.nl/inf-studiedag

Online-bijeenkomstn
Kwartiel 1 - begeleider: mw.dr. C. Maathuis
2. do 26-09-2024 / 19.00-21.00 uur
3. do 17-10-2024 / 19.00-21.00 uur
4. do 07-11-2024 / 19.00-21.00 uur
5. do 12-12-2024 / 19.00-21.00 uur

Aanmelden begeleiding

Deelname aan de begeleidingsbijeenkomst op de Informatica en Informatiekunde studiedagen is gratis, maar in verband met groepsindelingen en de broodmaaltijd is tijdig aanmelden verplicht. Je kunt aanmelden voor de Informatica en Informatiekunde studiedag door het aanmeldformulier in te vullen op de website.
Indien je je hebt aangemeld voor de Informatica en Informatiekunde Studiedag, maar onverhoopt toch niet kunt deelnemen, verzoeken we jou om af te melden via de link in de aanmeldbevestigingse-mail zodat studenten die op de reservelijst staan kunnen deelnemen.

Tentamenvorm

Opdracht.

Tentamentoelichting

De afsluiting van de cursus bestaat uit drie opdrachten.

Tentamendata

Volgens afspraak.

Cursusmateriaal

Deze cursus maakt gebruikt van digitaal studiematerialen een online studeerwijzer.

Digitale leeromgeving

Als student kun je via de cursussite in de online leeromgeving naar de discussiegroepen. Hier kun je met medestudenten en begeleiders informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.