null Digital Transformation

Digital Transformation

  • Informatiekunde
  • IM1203
  • 7,5 EC
  • Vanaf € 576
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

Inhoud

Deze cursus gaat over de manieren waarop digitale technologieën fundamentele of zelfs disruptieve veranderingen teweeg kunnen brengen in organisaties en, als gevolg daarvan, in de maatschappij. Dit onderwerp wordt in de cursus belicht vanuit drie belangrijke pijlers. Ten eerste besteden we aandacht aan de drijfveren van digitale transformatie, op technologisch, maatschappelijk en sociaal vlak. Ten tweede komt het proces van digitale transformatie aan bod. Hierbij bestuderen we op welke wijze organisaties hun doelstellingen kunnen bereiken door middel van digitale transformatie. Daarnaast besteden we expliciete aandacht aan de manier waarop deze transformaties gestuurd kunnen worden. De derde pijler van dit vak betreft de mogelijke consequenties van digitale transformaties voor organisaties en de maatschappij. De thema’s onder deze pijlers bestudeer je door een selectie van artikelen en hoofdstukken van boeken te lezen. Via de digitale leeromgeving van de OU leiden we je door de verschillende thema’s heen.

Ingangseisen

Aanmelden is alleen mogelijk voor opleidingsstudenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding Computer Science of de masteropleiding Business Process Management and IT.

Aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk voor studenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding.

Toelichting aanmelden

Deze cursus start 10 februari 2025. We adviseren om uiterlijk zondag 26 januari 2025 hiervoor aan te melden zodat je tijdig het eventuele cursusmateriaal ontvangt, toegang hebt tot de leeromgeving en (indien van toepassing) ingedeeld kunt worden in een studiegroep. Bij aanmelding na 26 januari 2025 kunnen we dit niet garanderen. Aanmelden is mogelijk tot en met 9 februari 2025.

Bij deze cursus hoort online activerende begeleiding. Deze cursus start op vastgestelde momenten en ook tijdens de bestudering van de cursus zijn er vaste inlevermomenten van opdrachten en feedback. Je studeert online samen met een groep medestudenten. Deze begeleiding is erop gericht je sneller, effectiever en met een beter begrip van de stof door de cursus te helpen. Je kunt vooraf aan de begeleidingsperiode in je eigen tempo de stof alvast doornemen; het materiaal wordt één kwartiel tevoren al uitgeleverd. Aansluitend aan de begeleidingsperiode is je eerste tentamenkans. Na de begeleidingsperiode heb je nog twee ingeroosterde tentamenkansen. Informatie over begeleiding en tentamens vind je op de respectievelijke tabbladen.

Voorkennis

De leerstof is Engelstalig. Passieve beheersing van de Engelse taal is daarom nodig. Werkstukken mag je naar keuze in het Engels of in het Nederlands schrijven.

Begeleidingsvorm

Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

Begeleidingsbijeenkomsten


Online-bijeenkomsten
Kwartiel 3 - begeleider: mw.dr. M. Prats López
1. di 11-02-2025 / 20.00-21.15 uur
2. di 04-03-2025 / 20.00-21.15 uur
3. di 08-04-2025 / 20.00-21.15 uur
4. di 06-05-2025 / 20.00-21.15 uur
5. di 10-06-2025 / 20.00-21.15 uur

Tentamenvorm

Opdracht.

Tentamentoelichting

De groepsopdracht telt voor 40% mee in de eindbeoordeling; de individuele opdracht voor 60%.

Tentamendata

Volgens afspraak.

Cursusmateriaal

Artikelen en hoofdstukken van boeken die verschillende aspecten van digitale transformatie dekken. Artikelen zijn toegankelijk via de digitale OU-bibliotheek. Ander digitaal materiaal wordt via de online leeromgeving beschikbaar gemaakt.

Mediagebruik

Als student heb je toegang tot een groot aantal online diensten die je nodig hebt tijdens je studie. Deze zijn bereikbaar via mijnOU, je persoonlijke online werkplek bij de Open Universiteit. Hier heb je onder andere toegang tot onze online leeromgeving, tentamenroosters, en onze uitgebreide digitale bibliotheek.
Om de virtuele klas bij te wonen, heb je een goede internetverbinding (bedraad) nodig en een headset.

Digitale leeromgeving

Als student kun je via de cursussite in de online leeromgeving naar de discussiegroepen. Hier kun je met medestudenten en begeleiders informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.