null Thesis MSc Environmental Sciences

Thesis MSc Environmental Sciences

  • Natuurwetenschappen
  • NM9919
  • 22,5 EC
  • Vanaf € 1584
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Deze cursus kun je op elk gewenst moment starten. Kijk in het Jaarrooster wanneer de begeleiding is ingeroosterd.


Inhoud

Binnen het afstudeeronderzoek zijn twee fasen te onderscheiden: de eigenlijke onderzoeksfase en een afsluitende fase waarin je een verslag schrijft en een voordracht houdt. In de onderzoeksfase wordt het eigenlijke werk verricht: het verzamelen, analyseren, weergeven, interpreteren en evalueren van zelf verkregen wetenschappelijke resultaten en inzichten als onderbouwing van aanbevelingen voor verder onderzoek of geformuleerd beleid of beheer. De afsluitende fase bestaat uit een schriftelijke publicatie en het houden van een mondelinge presentatie. De schriftelijke publicatie is in de vorm van een onderzoeksverslag of een wetenschappelijk artikel, dit in overleg met de afstudeerbegeleider. In de publicatie komen de volgende onderdelen aan de orde:
- de probleem- en vraagstelling
- een theoretische inkadering van probleem- en vraagstelling
- de gebruikte onderzoeksmethode(n)
- de resultaten
- een discussie
- de conclusie en aanbevelingen
- een Nederlands- en/of Engelstalige samenvatting
- een literatuuroverzicht

De eerste drie onderdelen worden voorbereid tijdens (en zijn het product van) de cursus Research Proposal MSc Environmental Sciences (NM0703). De Thesis MSc Environmental Sciences start met het uitvoeren van het afstudeeronderzoek.

In de cursus is specifieke aandacht voor het schriftelijk wetenschappelijk en professioneel presenteren. Via een aantal gerichte taken wordt onder andere aandacht besteed aan het uitvoeren van peer review, het aanbrengen van een heldere structuur in wetenschappelijke onderzoekteksten en het schrijven van een (korte) vakpublicatie over het eigen onderzoek.

Vanzelfsprekende eis bij elk verslag is dat het eigen werk is. Na goedkeuring van de schriftelijke publicatie houd je een mondelinge eindpresentatie van een uur, waarvan circa 25 minuten is ingeruimd voor het beantwoorden van de vragen. Deze presentatie volgt in grote lijnen de opbouw van de schriftelijke publicatie. Bij de beoordeling vindt een weging plaats van de drie onderdelen met nadruk op het uitgevoerde werk (40%) en de schriftelijke verslaglegging (50%), waarbij de mondelinge eindpresentatie (10%) als afronding van het cijfer kan worden gebruikt.
Daarnaast dienen de volgende drie cursustaken te zijn voldaan
- Een peer review van een wetenschappelijk artikel,
- Een outline (opzet structuur) voor de wetenschappelijke publicatie van het eigen onderzoek,
- Een vakpublicatie over het eigen onderzoek.

Leerdoelen
Na het afronden van de cursus kun je:
- onder begeleiding onderzoek uitvoeren, dit adequaat beschrijven en een presentatie houden over het uitgevoerde werk en de resultaten hiervan,
- eerder verworven milieuwetenschappelijke competenties en academische vaardigheden in het afstudeeronderzoek integreren en toepassen.

Ingangseisen

Aanmelden is alleen mogelijk voor opleidingsstudenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding Environmental Sciences en de cursus Research Proposal MSc Environmental Sciences (NM0703) hebben afgerond.

Aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk voor studenten die formeel zijn toegelaten tot de masteropleiding.

Toelichting aanmelden

De Thesis MSc Environmental Sciences is een verplicht onderdeel van de masteropleiding Environmental Sciences. Inschrijving is alleen mogelijk na het succesvol afronden van de cursus Research Proposal MSc Environmental Sciences (NM0703). Concreet betekent dit dat het onderzoeksvoorstel door je afstudeerbegeleider is goedgekeurd.

Begeleidingsvorm

Begeleiding door de toegewezen docent(en).

Tentamenvorm

Scriptie.

Tentamentoelichting

Een opdracht bestaande uit het onderzoek, de schriftelijke verslaglegging en de eindpresentatie.

Tentamendata

Volgens afspraak.

Digitale leeromgeving

Als student kun je via de cursussite in de online leeromgeving naar de discussiegroepen. Hier kun je met medestudenten en je begeleider informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.