null Inschrijven voor MOOC Marine Litter mogelijk; start mei 2017

NW_MOOC_MarineLitter_head_large.jpg
Inschrijven voor MOOC Marine Litter mogelijk; start mei 2017

De in 2015 gestarte Massive Open Online Course (MOOC) on Marine Litter van de Open Universiteit kende bijna 6500 deelnemers. Eind februari 2017 startte UN Environment het cleanseas project. In samenhang hiermee start in mei 2017 de MOOC on Marine Litter voor de tweede maal.

Marine Litter

De wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen met afval is een groeiend probleem dat vraagt om een mondiale aanpak. Het wordt door de Verenigde Naties als één van de belangrijkste milieuproblemen van de 21ste eeuw aangemerkt. Het plastic afval dat in het milieu terechtkomt brengt grote risico's met zich mee. Zo is het schadelijk voor organismen die in de zee leven, en zijn er steeds meer aanwijzingen dat (micro-)plastics via ophoping in de voedselketen in ons voedsel terecht kunnen komen.

MOOC Samenwerking met UN Environment

UN Environment heeft in de afgelopen jaren gewerkt aan een wereldwijd netwerk voor preventie en management van zeeafval. Dat heeft onder andere geleid tot de totstandkoming van het Global Partnership on Marine Litter, waarbinnen UN Environment en Open Universiteit samen de MOOC on Marine Litter hebben ontwikkeld. De MOOC geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen, en er worden handvatten aangereikt om het probleem in de eigen (werk)omgeving op de kaart te zetten en aan te pakken. Deze MOOC wordt aangeboden in partnership met EdCast, een cloudprovider van MOOC-platforms.

Onderwijs en onderzoek

Onderzoekers van de vakgroep Science van de faculteit Management, Science & Technology zijn al enkele jaren betrokken bij onderzoek naar de oorzaken en effecten van plastic vervuiling, en mogelijke oplossingen, onder andere binnen het project Schone Maas Limburg en met onderzoekpartners in Indonesië.

Meer informatie

Inschrijven kon tot 22 mei 2017.